+31 (0)23 5328736 contact@pma-realestate.nl

Regels omtrent servicekosten

Gepubliceerd: 02-11-2023

Met de introductie van de wet “Goed Verhuurderschap” zijn er duidelijke regels opgesteld voor zowel huur als servicekosten. Deze nieuwe wetgeving is bedoeld om transparantie en eerlijkheid in de verhuurmarkt te bevorderen, waardoor zowel huurders als verhuurders beter beschermd zijn. Voor verhuurders kan het echter lastig zijn om alle nuances van deze wet te begrijpen en correct toe te passen. Daarom staan wij als verhuurmakelaar klaar om je volledig te ontzorgen en te helpen bij het naleven van deze nieuwe regelgeving.

Een belangrijk onderdeel van de nieuwe wet zijn de richtlijnen rondom huurprijzen en servicekosten. Deze richtlijnen zijn opgesteld om ervoor te zorgen dat huurders niet te veel betalen en dat alle kosten duidelijk worden gecommuniceerd en gerechtvaardigd. De huurcommissie heeft in dit kader een beleidsboek geschreven waarin alle wettelijke regels zijn vastgelegd die van toepassing zijn wanneer een huurder een geschil aanhangig maakt. Dit beleidsboek dient als leidraad voor zowel huurders als verhuurders en biedt een gedetailleerde uitleg van de procedures en rechten die betrokken zijn bij huurgeschillen.

Als verhuurmakelaar kunnen wij je ondersteunen bij het begrijpen en toepassen van deze regels. Wij zorgen ervoor dat alle huurcontracten en servicekosten in overeenstemming zijn met de wetgeving, zodat je als verhuurder geen risico loopt op conflicten of boetes. Onze diensten omvatten het opstellen van contracten, het berekenen van servicekosten en het communiceren met huurders om eventuele vragen of geschillen snel en efficiënt op te lossen.

Daarnaast bieden wij begeleiding en advies om ervoor te zorgen dat je volledig op de hoogte bent van je rechten en plichten als verhuurder. Onze expertise en ervaring in de vastgoedsector stellen ons in staat om je te voorzien van praktische oplossingen en advies op maat, zodat je met een gerust hart kunt verhuren.

Voor meer gedetailleerde informatie over de regels en procedures kun je het beleidsboek van de huurcommissie raadplegen. Klik hier voor het beleidsboek.

Het is essentieel om goed geïnformeerd te zijn en ondersteuning te hebben bij de complexe regelgeving rondom verhuur. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een persoonlijk adviesgesprek. Wij staan klaar om je te helpen en ervoor te zorgen dat je verhuurervaring soepel en probleemloos verloopt.

https://pma-realestate.nl/wp-content/uploads/2024/07/BeleidsboekServiceksotenTG.pdf

 

Reviews PMA Real Estate