+31 (0)23 5328736 contact@pma-realestate.nl

PMA Leiden

Meerwaarde in wonen.

Aankoop en verkoop. Verhuur en beheer.

Wie zijn wij?

PMA Real Estate is jouw partner voor alle aspecten met betrekking tot jouw woning, of het nu gaat om huren, kopen, verkopen, verhuren of beheren van jouw vastgoed. Wij staan voor je klaar met persoonlijke aandacht en een uitgebreid advies. Bekijk ons verhuur en verkoop aanbod in 4 regio’s: Amsterdam, Haarlem, Den Haagen Rotterdam. Klik op een van onderstaande steden naar keuze.

Bij PMA Real Estate presenteren we trots ons gevarieerde aanbod aan woningen, geschikt voor zowel huurders als kopers. Of je nu op zoek bent naar een comfortabele (huur)woning of overweegt om jouw eigendom te verkopen of te verhuren, wij bieden een uitgebreid scala aan professionele diensten. Wij staan klaar om je te helpen navigeren door het proces van verkoop en aankoop, huur en verhuur. Met jarenlange ervaring in de vastgoedmarkt streven wij naar een hoog niveau van tevredenheid. Ontdek vandaag nog wat PMA Real Estate voor jou kan betekenen!”

Haarlem

Vestigingen

PMA Real Estate is jouw partner voor alle aspecten met betrekking tot jouw woning, of het nu gaat om huren, kopen, verkopen, verhuren of beheren van jouw vastgoed. Wij staan voor je klaar met persoonlijke aandacht en een uitgebreid advies. Bekijk ons verhusss

Recent verkoopaanbod

Haarlem

Verkoop van uw woning

Je huis, waar je zoveel mooie (en misschien minder mooie) herinneringen aan hebt. Maar wanneer je besluit je huis te verkopen wil je natuurlijk de beste prijs er voor krijgen.

PMA Real Estate staat klaar om je hierin te begeleiden. 

Een doeltreffende verkoopstrategie garandeert een snelle verkoop van jouw woning onder de beste voorwaarden.

Verhuur van uw woning

Verhuurbemiddeling

Het verhuren van jouw woning is niet alleen een solide investering voor direct rendement, maar ook een waardevolle zet voor de langere termijn.

Om dit te realiseren, is het essentieel om betrouwbare én op tijd betalende huurders aan te trekken. Huurders zijn immers mensen, en het is belangrijk om te weten wie ze zijn, hoe je ze kunt bereiken en welke specifieke huurders je in jouw woning wilt verwelkomen.

Haarlem

Beheer

Waarom vastgoedbeheer?

Als vastgoedbeheerder nemen we de dagelijkse taken van het beheer van verhuurde woningen over, zoals het innen van huur, coördineren van onderhoud en omgaan met huurderszaken. Dit bespaart jou als eigenaar kostbare tijd en moeite.

Als vastgoedbeheerder begrijpen wij dat het beheer van onroerend goed een complexe taak kan zijn, met diverse uitdagingen die kunnen opduiken. In deze context willen wij benadrukken waarom de diensten van een vastgoedbeheerder essentieel zijn om een soepele en winstgevende huurervaring te waarborgen.

Laatste nieuws 

wet betaalbare huur, wat zijn de nieuwe regels?

wet betaalbare huur, wat zijn de nieuwe regels?

de Wet betaalbare huur heeft als doel om huren weer betaalbaar te maken. Verhuurders moeten een huurprijs vragen die past bij de kwaliteit van de woning. Het gemoderniseerde woningwaarderingsstelsel (WWS) gaat gelden voor middenhuurwoningen tot en met 186 punten1. Als verhuurders te veel vragen, kan de gemeente ingrijpen2. Het puntenstelsel wordt opgetrokken van 148 naar 186 punten, en de huurprijsbescherming wordt dwingend voor alle huurders en verhuurders in het lage en middenhuursegment3.

Wie betaalt wat bij kleine herstellingen?

Wie betaalt wat bij kleine herstellingen?

Bij PMA Real Estate zorgen we voor heldere communicatie over onderhouds- en herstellingskosten tussen huurders en verhuurders. Wij leggen de verantwoordelijkheden duidelijk vast, conform de ‘Wet kleine herstellingen’, zodat zowel grote reparaties als dagelijks onderhoud efficiënt geregeld zijn. Ontdek hoe onze transparante aanpak bijdraagt aan een harmonieuze verhuurrelatie en bezoek PMA Real Estate voor meer informatie over onze vastgoeddiensten.

Jaarlijkse huurinverhoging 2024 : wat kan wel en wat mag niet

Jaarlijkse huurinverhoging 2024 : wat kan wel en wat mag niet

Huurverhoging in de Vrije Sector: Hoe om te gaan met Weigering door de Huurder?
Bij huurverhoging in de vrije sector hebben verhuurders twee opties: verhoging door indexering of door een voorstel. Bij weigering kan overleg of opzegging volgen, mogelijk leidend tot een gerechtelijke procedure. Cruciale factoren zijn redelijkheid, duidelijke communicatie, en voorbereiding op juridische stappen. Daarnaast zijn er fiscale overwegingen bij verhuur van woningen, zoals belastingen in box 1 of box 3, en de impact van nieuw box 3-stelsel op vastgoedbeleggers​​​​​​​​.

Reviews PMA Real Estate